Spel och aktiveringsleksaker för hundar

spelAlla hundar tycker om spel, och behöver på olika nivåer aktiveras dagligen. Vissa hundraser behöver mycket fysisk aktivering, medan andra behöver betydligt mer aktivering på en mental nivå. Att ta ut en sådan hund på en timmes joggingrunda gör att hunden flåsar lite. Men efter ett par minuter studsar den upp och vill hitta på mer. Om man däremot tar med samma hund i skogen och spårar i 15 till 20 minuter kommer hunden att ligga utmattad på golvet när den kommer hem.

Olika former av spel

För de som inte hinner med att ta ut hunden i skogen, eller hitta på aktiviteter som ger samma resultat, varje morgon finns det lite enklare lösningar. Där finns spel man kan köpa till sina hundar. Där de måste tänka för att komma på lösningen, och när de lär sig spelet så får det godis. Sådana spel finns i många olika typer och variationer.

När det gäller andra sorters spel så finns det även ett stort utbud att välja bland som hundägare. Det kan bland annat innebära spel på onlinecasino, där olika former av slots förekommer. Dessa slots går att hitta med hundtema eller andra teman förknippat med djur.

Hundarna tycker det är minst lika kul som människor att få vinna. Det finns även många andra lekar och aktiviteter som både involverar hund och hundägare. Det kan till exempel vara den klassiska “aport” leken där hundägaren kastar en pinne som hunden sedan ska hämta. En annan rolig och väldigt aktiv lek för både hund och hundägare är spel och lekar som involverar vatten. Det kan exempelvis röra sig om föremål som hunden ska hitta i vattnet som hundägaren har kastat ut. Det blir en så kallad sökningslek fast i vatten och många hundar tycker att detta är en väldigt rolig och annorlunda lek att ägna sig åt.