Racing för hundar

racingDär finns många olika sorters tävlingar för hundar, men en av de vanligaste att höra om är racing. Oftast är det vinthundar som springer då de är den snabbaste hundrasen. Utav vinthundarna är det Greyhound som är den snabbaste. Topphastigheten för en Greyhound som tävlar på en hög nivå är över 80km/h. I de flesta länderna är racing för hundar endast för sällskapshundar. Det är en aktivitet för hunden och hundföraren på samma sätt som agility. Men i vissa länder är hundracing en stor sport, med mycket pengar involverat. Detta är länder som England, USA, Australien med flera.

Kombinationen av racing och spel

De flesta som tittar på racing i dessa länder gör det för att de spelar på loppet. Det är inte som racing med bilar där många tittar bara för att det är kul, utan racing med hundar lockar mestadels spelare. I de länder där det inte är så officiellt, utan mer av en hobby spelas det inte lika mycket på resultaten av loppen. I länder där detta inte är så stort är Greyhounds ofta bara sällskapshundar. Men i länder där hundarna faktiskt tävlar mycket är en Greyhound ofta en tävlingshund först som sedan adopteras som en sällskapshund. Hundarna lever flera år längre än det kan tävla på elitnivå. Men det kan vara problematiskt att adoptera en sådan hund, då huden är van vid extremt mycket aktiviteter och ofta aldrig varit behandlad som en sällskapshund tidigare.

De som tycker om att betta på hundarna tycker antagligen om att spela på andra sporter också. Det som lockar med hundarna är att loppen är korta och man hinner då titta på, och spela på, fler lopp under kort tid. Till skillnad från de som spelar på fotbollsmatcher som vara minst 90 min sammanlagt. På dessa minuter hinner en spelare spela på ett stort antal lopp där racing förekommer för hundar.